Miedema-AGF logo aardappelen-groente en fruit

Direct naar

on-line bestellen

(placeholder)

Miedema-AGF, nieuwsbrief

1 mei 2015 nr. 5


De koningin der groente: Asperges!Het aspergeseizoen is in volle gang. Tot en met de langste dag van het jaar, 21 juni kunnen we genieten van asperges van eigen bodem. Laten we 5 weetjes op een rij zetten!1. Slankmaker: Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën bevat, maar tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat. Tip: botersaus is dan geen goed idee…


2. Aantrekkingskracht: Een gunstig effect op het liefdesleven. Zo was het Cleopatra die haar geliefde Julius Caesar regelmatig asperges voorzette.


3. Reusachtig: Met warm weer kunnen asperges wel zo’n 10 centimeter per dag groeien! De langste asperge die ooit gestoken is, is 3,11 meter lang. Voor bewijs bezoek je het Nationaal Asperge & Champignonmuseum.


4. Kleurverandering: Op zeer kleine schaal zijn er ook paarse asperges te krijgen. De paarse asperge kan zowel gekookt als rauw gegeten worden en heeft een wat zoetere smaak. Zodra je deze asperge kookt wordt de kleur groen.


5. Geluid: Hoe verser, hoe lekkerder, maar hoe weet je of asperges vers zijn? Dat kun je horen! Door twee stengels tegen elkaar te wrijven. Als je een piepend geluid hoort, is het goed. De asperges zijn dan heerlijk vers.  


Miedema-AGF nieuwsbrief mei 2015
(placeholder)
Miedema-AGF kwaliteit smaakt beter