Direct naar

on-line bestellen

(placeholder)
Miedema-AGF kwaliteit smaakt beter
Miedema-AGF nieuwsbrief augustus 2020

Miedema-AGF, nieuwsbrief

1 december 2020 nr. 12

Wat zal de regering op 8 december gaan beslissen voor de horeca?

Kerst zal dit jaar voor ons allen een andere invulling gaan krijgen. Op 8 december zullen we weten wat er besloten zal worden vanuit de regering.


We zien nu al de diverse initiatieven waarbij bijv. kerstmenu’s voor thuis op maat geleverd kunnen worden of chefs die bij de gasten thuis koken. Ook zijn er kerstmarkten waarbij de gasten zelf hun ingrediënten uit kunnen kiezen waarna deze voorbereid in menuvorm op de dag voor kerst bezorgd of afgehaald kunnen worden.


Wij proberen u zoveel mogelijk te helpen met het advies over de producten en de beschikbaarheid hiervan in de decembermaand. Weet u al wat het menu gaat zijn? Informeer tijdig naar de beschikbaarheid om teleurstelling te voorkomen.

Op productniveau zien we dat de luxere exotische producten veel  minder ingekocht worden door de importeurs. Dit omdat de vraag al langere tijd laag is en men ruim van tevoren de producten moet reserveren. Ook andere luxere producten die geteeld worden in Europa zullen een lagere tot soms geen beschikbaarheid hebben. Denk hierbij aan de mini schorseneren bijvoorbeeld.


Kerstmenu

Er blijven natuurlijk genoeg mooie smaakvolle producten over om te verwerken in het kerstmenu, veel daarvan komen van Hollandse bodem zoals de karmozijn peer, paarse spitskool, groene en paarse spruiten, flower sprouts en de magenta love aardappel.


Wij zullen bestellingen uitleveren tot donderdag de 24ste. De kerstdagen zijn wij gesloten en vanaf maandag 28 december zullen we u weer vers bevoorraden.


Veel succes deze maand.Namens team Miedema-AGF wensen wij u in deze roerige tijd veel sterkte toe.


Wij denken graag mee met uw kaart of adviseren in producten die stabiel leverbaar zijn. Stuurt u uw nieuwe kaart naar joost@miedema-agf.nl of neem telefonisch contact met ons op via 020-6220048.


Wekelijks op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur dan een email naar joost@miedema-agf.nl


Door de relatief korte weg van boomgaard tot in Nederland kan het citrus aan de boom rijpen. Dit komt de smaak en kwaliteit ten goede. Onderstaande citrussoorten zijn onbehandeld waardoor de schil van de vruchten ook te gebruiken zijn.