Direct naar

on-line bestellen

Miedema-AGF nieuwsbrief september 2019

In deze laatste nieuwsbrief van dit jaar willen we een aantal Italiaanse groenten onder de aandacht brengen.


Veel klassieke Italiaanse groenten hebben hun weg in de Nederlandse keuken gevonden. De aanvoer hiervan is meermaals per week rechtstreeks uit Italië. Daarbij gezegd dat met name voor de groentesoorten het weer bepaald wat de verkrijgbaarheid zal zijn.

De radicchio soorten kenmerken zich door de bittere smaak, dit wat de punterelle ook heeft.

Bitter is vaak een ondergewaardeerd smaak die voor een mooie smaakbalans in een gerecht kan zorgen.


Radicchio Castelfranco

Seizoen: Augustus t/m April

Zachte slasoort met licht bittere nasmaak, wordt veel als onderdeel van een salade gebruikt of in pasta.

Radicchio Castelfranco, 500 gram Artikelnummer 7432


Radicchio trevise fino

Seizoen: September t/m April

Knapperige slasoort met een frisse bittere smaak, kan zowel rauw als verhit gegeten worden.

Deze slasoort is ook uitermate geschikt om Kimchi van te maken.

Radicchio trevise fino, 4x3 stuks Artikelnummer 4049


Broccoletti/cima di rape

Seizoen: September t/m Maart

Kruising tussen wilde raapsteel en broccoli, in de Puglia streek wordt ze bereid met orecchiette (schelpjespasta), mooie frisse nootachtige smaak.

Broccoletti/cima di rape, kilo  Artikelnummer 7077  


Punterelle

Seizoen: November-februari

Familie van de chicorei, lange puntige bladeren, zowel warm als koud bereiden.

Wordt in Italië veel gegeten icm ansjovis.

Punterelle, kilo Artikelnummer 7404



Wilt u een sample(s) ontvangen neem gerust contact op


Namens team Miedema-AGF wensen wij u een culinaire maand toe.


Wij denken graag mee met uw kaart of adviseren in producten die stabiel leverbaar zijn. Stuurt u uw nieuwe kaart naar joost@miedema-agf.nl of neem telefonisch contact met ons op via 020-6220048.


Wekelijks op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur dan een email naar joost@miedema-agf.nl

(placeholder)
Miedema-AGF kwaliteit smaakt beter

Miedema-AGF, nieuwsbrief

1 december 2019 nr. 12

Italiaanse groenten onder de aandacht in de december nieuwsbrief